KUNSTKRING LAZERNIJ vzw
HOME
Het Ateljee  Activiteiten Verslagen en mededelingen Geschiedenis

Activiteiten

.Alle kunst  ateliers gaan verder  starten in september: grafiek: maandag ; aquarel maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag; kalligrafie maandag namiddag en woensdag avond  ; schilderen op zijde  dinsdag ; schilderen olieverf en acryl op zaterdagmorgen en dit alles in Galerie Lazarus.  Daarbij ook nog het vrije atelier grafiek op tweede woensdag van de maand.

*  *
  jubileumboek

In 2018

   Feest tentoonstelling Kunstkring Lazernij vzw bestaat 40 jaar

Komt in de plaats van de voorjaars tentoonstelling. Opening zaterdag 17 februari 2018 om 14u
    en verder open 18, 24 en 25 februari, van 14 tot 17u.
   zowel in Galerie Lazarus als in de zalen van de Lazaruskapel.  

 Met  voorstelling nieuw "jubileumboek" waarin alle exposerende leden, ateliers en ereleden zijn opgenomen.   

      Groepstentoonstelling

Van 27 maart tot 2 april 2018 stelt het atelier "Grafiek" met 8 deelnemers tentoon in het Vleeshuis te Lier.

    * In  Rupelklei Terhagen

Van vrijdag 8 juni tot zondag 8 juli 2018, open iedere zater- en zondag van 14 tot 17u, stellen Betty Van Geffen en Frank Van Laer (beide exposerende leden van Kunstkring Lazernij vzw) een selectie uit hun werken tentoon in de zalen van Rupelklei. Betty brengt vooral aquarellen en ook grafisch werk, inspiratie uit de natuur opgedaan tijdens haar reizen en Frank brengt eveneens grafisch werk in combinatie met andere technieken, ge´nspireerd door religies en hun rituelen.

 

    * Zomertentoonstelling 

 Naar jaarlijkse traditie wordt ook dit jaar een zomer tentoonstelling ingericht naar aanleiding van de Lazarusfeesten: van zaterdag 11 augustus tot zondag 19 augustus 2018, met als hoogtepunt Onze Lieve Vrouwhemelvaart (15/8) zullen enkele exposerende leden de galerie vullen met eigen kunstwerken met als thema: geometrische figuren". Op 15/8 wordt dan opnieuw een "Kunst en Crea" happening georganiseerd op de weide rond de Lazaruskapel en dit jaar ook in de zalen van de Lazaruskapel. Inschrijving hiervoor bij Walter Van Noten tel: 015 315260of walterberthe@skynet.be. Opening zaterdag 11 aug 2018 om 14u; nemen deel aan de tentoonstelling: Suzy Bryon, Diane Cabuy, Ines Debergh, Leo De Peuter, Berthe Heirman, Paula Van de Walle, Jeannine Van Durme, Betty Van Geffen, Mia Vanleeuwen, Albert Van Mensbrugge en Micheline Verbeeck. 

     * Jaarmarkt tentoonstelling 

 Ook reeds een jarenlange traditie, vanaf het ontstaan van de kring, neemt de kring deel aan het culturele gedeelte van de jaarmarktfeesten met een tentoonstelling van werken gemaakt gedurende het laatste jaar van alle deelnemers aan de ateliers aquarel, grafiek, kalligrafie, schilderen, schilderen op zijde in de zalen Dijle en Rupel van het trefcentrum Home Vander Taelen van vrijdag 28 september tot zondag 7 oktober met als jaarmarkt dag op 6 oktober 2018.

   * Kerstkunstmarkt 

En tenslotte om het jaar af te sluiten wordt er opnieuw een gezellige en succesvolle "kerstkunstmarkt" ingericht op zaterdag 8 en zondag 9 december zowel in Galerie Lazarus als in de zalen van de Lazaruskapel.