KUNSTKRING LAZERNIJ vzw
HOME
Het Ateljee  Activiteiten Verslagen en mededelingen Geschiedenis

Het Ateljee

Het Ateljee omvat alle kunst ateliers. Het Ateljee wil mensen de kans bieden zich op creatieve wijze te uiten. Iedereen bezit een creatieve aanleg en iedereen kan leren tekenen, schilderen op zijde, aquarelleren, kalligraferen. Vanwege de deelnemers wordt wel een intensieve inzet verwacht, een interesse voor de gekozen discipline. Voor ieder kunst atelier is er een verantwoordelijke (een bekwame kunstenaar) en de groepen blijven beperkt zodat een goede samenwerking mogelijk blijft. De kunstateliers respecteren de schoolvakanties.
AQUAREL
Aquarel met zijn tere en soms gedurfde pastel tinten, gevoelig en transparant, soms prachtige sfeerbeelden of gevoelige stillevens, boeiende landschappen, dromerige bloemen enz. ligt in ieders bereik.
verantwoordelijke: Jeannine Van Durme, tel: 03 2395333, e-mail: jeanine.van.durme@telenet.be
wanneer en waar: in Galerie Lazarus; maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag gedurende de dag , wordt hernomen vanaf 17 september 2018                   
KALLIGRAFIE
Omvat niet alleen een mooi schrift, het is een tekenen, opbouwen van lettervormen en die in een woord, een tekst een pagina omzetten tezamen met een zinvolle achtergrond of letterversiering.
verantwoordelijken: Suzy Serlet tel: 0475703155, e-mail: serletsuzy@telenet.be maandagnamiddag
wanneer en waar : in Galerie Lazarus Rumst:  maandagnamiddag vanaf 14 januari 2019
met een vrij programma.

 NIEUW
Een nieuwe cursus kalligrafie "voor echte beginners"  start op woensdag 4 september 2019 in Galerie Lazarus; om de veertien dagen van 19 tot 21.30u verder op 18/9, 2, 16 en 30/10 en 13/11). Voor verdere informatie, neem contact op  via email: serletsuzy@telenet.be of  ludo.versteijlen@skynet.be . Wil je graag meedoen, schrijf je in bij Kunstkring Lazernj vzw via e-mail: ria.caluyn@telenet.be en het te betalen bedrag kan worden overgeschreven op rekening BE13 7331 3311 4039  van Kunstkring Lazernij vzw. Bij de lesgever Ludo Versteijlen kan beginners materiaal worden aangevraagd .


VRIJE GRAFIEK
Dit kan zuiver grafisch werk zijn zoals lino, houtsnede, etstechnieken, alsook gemengde technieken met andere disciplines. Deelnemers alleen gebruik makend van pastel, acryl of zo vallen eigenlijk buiten de groep.
Met dit atelier wordt bedoeld dat er niet gewerkt wordt met thema's en voorbeelden, maar er wordt beroep gedaan op eigen creativiteit en inspiratie.
verantwoordelijke : Frank Van Laer, tel: 03 4554741; e-mail: francois.vanlaer@skynet.be
wanneer en waar: in Galerie Lazarus
op maandagavond , wordt hernomen vanaf 17 september 2018, het vrij atelier vanaf 19 september 2018                   
Vrij atelier op de tweede woensdag van iedere maand:voor een artistieke bezigheid in acryl, aquarel of grafische technieken.
OLIEVERF - ACRYL
Schilderen met olieverf of acryl op canvas of ander materiaal
verantwoordelijke: Bernadette Sterckx: tel: 03 8432108 e-mail: Sterckx.b@outlook.be
wanneer en waar: in Galerie Lazarus op zaterdag voormiddag, wordt hernomen vanaf 8 september 2018
SCHILDEREN OP ZIJDE
Wordt hernomen in september (derde woensdagavond) inlichtingen bij Berthe Heirman: e-mail:walterberthe@skynet.be of Inge Aerts tel: 015 317194 of e-mail: ingeborgaerts@hotmail.com