KUNSTKRING LAZERNIJ vzw
HOME
Het Ateljee  Activiteiten Verslagen en mededelingen Geschiedenis

Het Ateljee

Het Ateljee omvat alle kunst ateliers. Het Ateljee wil mensen de kans bieden zich op creatieve wijze te uiten. Iedereen bezit een creatieve aanleg en iedereen kan leren tekenen, schilderen op zijde, aquarelleren, kalligraferen. Vanwege de deelnemers wordt wel een intensieve inzet verwacht, een interesse voor de gekozen discipline. Voor ieder kunst atelier is er een verantwoordelijke (een bekwame kunstenaar) en de groepen blijven beperkt zodat een goede samenwerking mogelijk blijft. De kunstateliers respecteren de schoolvakanties.
AQUAREL
Aquarel met zijn tere en soms gedurfde pastel tinten, gevoelig en transparant, soms prachtige sfeerbeelden of gevoelige stillevens, boeiende landschappen, dromerige bloemen enz. ligt in ieders bereik.
verantwoordelijke: Jeannine Van Durme, tel: 03 2395333, e-mail: jeanine.van.durme@telenet.be
wanneer en waar: in Galerie Lazarus; maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag gedurende de dag , wordt hernomen vanaf 17 september 2018                   
KALLIGRAFIE
Omvat niet alleen een mooi schrift, het is een tekenen, opbouwen van lettervormen en die in een woord, een tekst een pagina omzetten tezamen met een zinvolle achtergrond of letterversiering.
verantwoordelijken: Suzy Serlet tel: 0475703155, e-mail: serletsuzy@telenet.be maandagnamiddag
wanneer en waar : in Galerie Lazarus Rumst:  maandagnamiddag vanaf 14 januari 2019
met een vrij programma.
VRIJE GRAFIEK
Dit kan zuiver grafisch werk zijn zoals lino, houtsnede, etstechnieken, alsook gemengde technieken met andere disciplines. Deelnemers alleen gebruik makend van pastel, acryl of zo vallen eigenlijk buiten de groep.
Met dit atelier wordt bedoeld dat er niet gewerkt wordt met thema's en voorbeelden, maar er wordt beroep gedaan op eigen creativiteit en inspiratie.
verantwoordelijke : Frank Van Laer, tel: 03 4554741; e-mail: francois.vanlaer@skynet.be
wanneer en waar: in Galerie Lazarus op maandagavond , wordt hernomen vanaf 17 september 2018, het vrij atelier vanaf 19 september 2018                   

Vrij atelier op de tweede woensdag van iedere maand:voor een artistieke bezigheid in acryl, aquarel of grafische technieken.
OLIEVERF - ACRYL
Schilderen met olieverf of acryl op canvas of ander materiaal
verantwoordelijke: Bernadette Sterckx: tel: 03 8432108 e-mail: Sterckx.b@outlook.be
wanneer en waar: in Galerie Lazarus op zaterdag voormiddag, wordt hernomen vanaf 8 september 2018
SCHILDEREN OP ZIJDE
Wordt voor het ogenblik niet hernomen.