KUNSTKRING LAZERNIJ vzw
HOME
Het Ateljee  Activiteiten Verslagen en mededelingen Geschiedenis

          

VERSLAGEN EN MEDEDELINGEN

Op deze pagina zullen regelmatig verslagen van voorbije activiteiten verschijnen en ook interessante mededelingen voor leden en niet leden. 

- volgende vergadering: dinsdag 20 maart  2018 om 19u in Galerie Lazarus: op die vergadering worden de eerstvolgende activiteiten vast gelegd  en  de planning werkjaar 2017 besproken

- Algemene vergadering: voor bestuursleden, begeleiders en leden algemene vergadering zondag 4 februari 2018

- vanaf 2015 is er een bijkomende groepstentoonstelling "voorjaarstentoonstelling" gratis voor alle exposerende leden en de tentoonstelling is vrij, dus geen thema.

- de ereleden 2018 ontvangen een kunstwerk gemaakt door Micheline Verbeeck of Hilda De Keye.

-ONZE KUNST ATELIERS
De verschillende kunst ateliers , zijn na enkele voorafgaande vergaderingen gestart onmiddellijk na de succesvolle open deurdagen van 5 en 6 januari 1991. Onze eerste ateliers waren: aquarel, olieverf, tekenen en kalligrafie.
Op 14 juni 1991 werd al een eerste evaluatie tentoonstelling gehouden in onze Galerie.
Op zaterdag 19 september 1992 wordt de zolder officieel in gebruik genomen en werd geopend door de toenmalige burgemeester Francis van den Eede.

Dat maakt dus dat "'t Ateljee" of onze kunst ateliers in januari 2016 25 jaar bestaan. Zie ook het gedeelte in "geschiedenis"

-FEEST

*In 2013 bestaat de Kunstkring Lazernij vzw 35 jaar. Dat wordt gevierd door o.a. twee grote tentoonstellingen: een eerste in het gemeentehuis van Rumst (deelgemeente Reet) vanaf 8 maart waaraan alle bestuursleden en begeleiders hun medewerking verlenen en dan een tweede in april in de zalen van Lazaruskapel en galerie Lazarus waaraan de exposerende leden deelnemen.
*In 2013 is Kunstkring Lazernij vzw 25 jaar eigenaar van Galerie Lazarus. Inderdaad het gebouw werd in 1988 aangekocht. Reeds vanaf het ontstaan, zelfs toen de kring nog het gebouw huurde, heeft de kring zich ingezet voor het behoud van het beschermde dorpsgezicht waarvan de galerie deel uitmaakt en dit alleen zonder enig subsidie.

* In 2018 is Kunstkring Lazernij vzw 4O jaar.

Dat zal wellicht gevierd worden maar hoe, interessante ideeŽn zijn welkom.
   Er wordt een jubileumboek gepland waarin naast enkele algemeenheden over de kring ook alle exposerende leden en de kunst ateliers aan bod komen met een korte tekst en enkele foto's. In februari wordt in de zalen van Lazaruskapel en in Galerie Lazarus een grote feesttentoonstelling ingericht met werken van alle exposerende leden